Politi opgiver sag om afpresning mod kendt advokat

Der er ikke beviser for, at en kendt forsvarsadvokat har været udsat for afpresning.

Den konklusion er Nordsjællands Politi nået frem til, og derfor har politiet opgivet at rejse en straffesag mod forretningsmanden Olav Nielsen, der var anmeldt for forbrydelsen.

Oplysningen om politiets beslutning kommer fra Olav Nielsens advokat, Mette Grith Stage.

Det er advokat Peter Blinkenberg, som mente sig udsat for afpresning i forbindelse med, at han var reserveforsvarer i Østre Landsret i en stor straffesag om økonomisk kriminalitet, Abaris-sagen.

Olav Nielsen er hovedtiltalt i straffesagen, og advokat Peter Blinkenberg betalte ham sidste år 25.000 kroner.

Blinkenberg har sagt, at Olav Nielsen krævede at få del i hans salær. Det endte med, at advokaten gav ham 25.000 kroner.

Advokaten har fortalt til Jyllands-Posten, at han følte sig udsat for et betydeligt pres.

Andre usædvanlige hændelser - en død kat lå ved advokatens dørtrin, datteren blev kontaktet af en voksen mand i skolen - bidrog til advokatens desperation.

Men nu har Nordsjællands Politi altså sagt stop. Olav Nielsen har oplevet forløbet som surrealistisk, oplyser advokat Mette Grith Stage.

- Vi har begge fra starten været overbeviste om, at politiet ville frafalde sigtelsen mod ham, siger hun.

- Man kan vel godt tillade sig at sige, at der er mange - herunder advokater - der har noget i klemme i hele dette Abaris-cirkus, tilføjer Mette Grith Stage.

Midtvejs i sagen besluttede Østre Landsret sidste efterår sensationelt at fyre tre forsvarere i sagen. Ud over Peter Blinkenberg blev også Morten Bjerregaard Nielsen og Jeppe Stokholm afsat.

Det drastiske skridt skyldes oplysninger om, at der var forsøg på at opnå returkommission fra flere forsvarere.

Affæren er ikke slut. Københavns Politi undersøger nu påstanden om returkommission. Ingen er dog blevet sigtet, siger vicepolitiinspektør Jens Møller.

- Vi er i den indledende fase og er ved at indsamle materiale og dokumentation, siger han.

Landsretten afsiger dom i Abaris-sagen midt i maj. Her bliver det blandt andet afgjort, om byrettens dom på fem års fængsel til Olav Nielsen skal ændres eller stadfæstes.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip