Politi: OW Bunker har ikke anmeldt forbrydelse efter tab

Politiet følger ivrigt med på sidelinjen i sagen om det økonomiske kollaps i OW Bunker.

Men endnu er der ingen holdepunkter for at tro, at der er sket en forbrydelse i Danmark.

Det fastslår politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Nordjyllands Politi fredag, dagen efter at nyheden om sammenbruddet i brændstofselskabet kom frem.

- Det er endnu ikke afklaret, om der er sket en forbrydelse i Danmark, siger han.

- Og hvis der er sket en forbrydelse, skal det afgøres, om gerningsstedet er Singapore eller Danmark, tilføjer han.

- Disse spørgsmål er selskabet ved at hjælpe os med at finde ud af, siger politiinspektøren.

Han oplyser samtidig, at selskabet ikke har anmeldt en forbrydelse, som for eksempel kunne være mandatsvig eller bedrageri.

Angiveligt er der opstået tab på cirka 1,6 milliarder kroner i brændstofselskabet, som torsdag morgen måtte kaste håndklædet i ringen.

Handel med selskabets aktier er blevet suspenderet på børsen, og der er indledt et forsøg på at rekonstruere selskabet. Fristen er fastsat til 1. december.

Det er kun syv måneder siden, at selskabet blev børsnoteret, og en række investorer mener, at de er blevet ført bag lyset.

Angiveligt er det enorme tab opstået i et datterselskab i Singapore, Dynamic Oil Trading.

I Nordjyllands Politi arbejder man tæt sammen med Bagmandspolitiet, og fredag kan politiinspektør Michael Kjeldgaard konstatere, at der ikke endnu er et mistankegrundlag til stede.

Og netop et tilstrækkeligt grundlag kræves, før betjente for alvor skal tage fat i sagen og for eksempel kan få rettens accept af forskellige efterforskningsskridt.

- Vi går ud fra, at vi får en anmeldelse fra selskabet, såfremt man mener, at der er foregået noget kriminelt, siger Michael Kjeldgaard til Ritzau.

Ifølge flere medier vendte den danske chef for datterselskabet forleden hjem, hvor han i Nørresundby over for den øverste chef gik til bekendelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip