Politi: Revolver blev købt dagen inden tredobbelt drab

Sent på eftermiddagen 10. november - dagen inden et endnu uopklaret tredobbelt drab på Frederiksberg - blev et af gerningsvåbnene solgt videre.

Det fremgår af sigtelserne mod to etnisk danske mænd på 29 og 55 år, som torsdag fremstilles i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg. De to blev anholdt onsdag morgen.

Dommeren har torsdag valgt at lukke dørene, så offentligheden ikke kan lytte med, når og hvis de sigtede vil forklare sig. Det sker af hensyn til efterforskningen.

Men inden dørlukningen blev sigtelsen læst op. Her fremgik det, at de to er mistænkt for at være i besiddelse af en kaliber 38 revolver i tiden op til 10. november om eftermiddagen, hvor de angiveligt solgte den videre.

- 11. november blev revolveren anvendt som et af flere gerningsvåben til en tredobbelt likvidering på Christian Paulsens Vej her på Frederiksberg, siger specialanklager Jacob Buch-Jepsen torsdag i retssal 101, hvor grundlovsforhøret finder sted.

De to mænd nægter sig skyldige.

Dommeren skal nu tage stilling til, om de to mænd skal varetægtsfængsles.

I slutningen af februar udsendte politiet fotos af en revolver af det mærke, som ifølge efterforskere og kriminalteknikere blev anvendt ved drabet. På den måde håbede politiet at få kontakt med mennesker, der kender til våbnet.

En af politiets teorier var, at våbnet muligvis var forsvundet fra en skytteforening. Det er uvist, om politiet derefter fik oplysninger, som førte til anholdelsen af de to mænd, som torsdag sidder i grundlovsforhør.

Beviserne mod dem bliver holdt skjult for offentligheden.

De tre ofre for det tredobbelte drab i november var Philip Rasmussen på 19 år, Suhaib Jaffar på 23 samt Mike Vinther på 24.

I tidligere politiaktioner i forbindelse med det tredobbelte drab har betjente ransaget adresser, som knyttes til rockergruppen Bandidos.

Desuden er en stribe unge blevet anholdt og varetægtsfængslet. I alt 17 er blevet sigtet for at have håndteret flere skydevåben straks efter drabene - muligvis fordi nogle tænkte på at ville hævne forbrydelserne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip