Politi: Sag om matchfixing er færdigefterforsket

Københavns Politi mener at have vendt hver en sten i en omfattende sag om snyd i fodboldkampe, hvor fire spillere fra Hvidovre IF og to andre er sigtet for overtrædelse af straffelovens bedrageriparagraf.

Det fortæller vicepolitiinspektør Henning Schmidt, der er chef i Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, og som har været leder af efterforskningen i sagen.

- Vi har færdigefterforsket sagen, og den er nu blevet overgivet til juristerne, som skal afgøre, hvorvidt der skal rejses tiltale i sagen, siger han til Ritzau.

Blandt de sigtede er en tidligere målmand i klubben. Hans advokat, Casper Andreasen, er overrasket over udviklingen i sagen.

- Sagen har ligget stille i over et år, så det undrer mig lidt, at anklagemyndigheden nu åbenbart har sendt en retsmødebegæring til retten. Men det er ikke noget, jeg har hørt om, før at en journalist fortalte mig, at der var en retsmødebegæring, siger han.

En retsmødebegæring er et dokument, som anklagemyndigheden for eksempel sender til retten, når en sigtet ønsker at få sagen afgjort som en tilståelsessag. Herefter bliver der berammet et retsmøde, hvor sagen bliver afgjort.

En af de sigtede ønsker efter alt at dømme at tilstå, og hans sag skal for retten den 19. december.

Nogle tilståelsessager kan afgøres ganske hurtigt på en halv eller en hel time, men Casper Andreasen fortæller til Ritzau, at Københavns Byret til ham har oplyst, at der er afsat fem timer til retsmødet, som altså ikke er mod hans klient.

Det kunne tyde på, at anklagemyndigheden satser på, at den sigtede vil afgive en særdeles detaljeret forklaring om både egen og andres rolle i sagen.

Ifølge Henning Schmidt er det netop tilståelsen i sagen, som har været omdrejningspunktet for efterforskningen.

- Politiet får på et tidspunkt en anmeldelse, og vi bliver så bekendt med, at denne person har nogle problemer, siger vicepolitiinspektøren, som på nuværende tidspunkt ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Henning Schmidt oplyser dog, at ingen af de sigtede på noget tidspunkt har været varetægtsfængslet i sagen.

Det er nu advokaturchef Per Justesen hos Københavns Politi, der behandler sagen. Det har søndag ikke været muligt at træffe ham telefonisk.

Advokaturchef for økonomisk kriminalitet Per Justesen siger til Ritzau, at bedrageriet er af "særlig grov beskaffenhed", og at der er tale om fire fodboldspillere.

- Der er tale om fire fodboldspillere fra Hvidovre IF og to andre personer, som ikke aktivt har noget med fodbold at gøre, siger Per Justesen.

/ritzau/