Politi: IS skar halsen over på syv bortførte afghanere

IS-tilhængere har skåret over halsen på syv afghanere fra hazara-mindretallet, efter at de blev bortført i provinsen Zabul i Afghanistan i oktober, oplyser lokalt politi.

- Krigere fra Daesh dræbte disse mennesker på brutal vis, siger Zabuls vicepolitichef, Ghulam Jilani Farahi, som bruger det arabiske ord for Islamisk Stat.

Ofrene - tre kvinder og fire børn - blev bortført den 1. oktober fra landsbyen Rasan.

Distriktsguvernørens kontor i Shah Joy siger, at de syv hazaraer blev halshugget.

Grupper, som er tilknyttet Islamisk Stat har i det seneste år vundet stadigt mere fodfæste i Afghanistan. IS-tilhængerne kæmper både mod regeringsstyrkerne og mod Taliban. En del af dem er tidligere medlemmer af Taliban.

Hazaraerne er i de seneste år blevet ramt af stadig flere angreb, bortførelser og drab fra yderliggående islamister i provinsen.

Den etniske hazara-minoritet er overvejende shiamuslimsk i det sunnimuslimske Afghanistan, og de har gennem århundreder været udsat for diskrimination, undertrykkelse og overgreb.

Hazara-befolkningen i Afghanistan blev udsat for omfattende undertrykkelse, da Taliban kontrollerede landet i 1990'erne. Efter Taliban-regimets fald i 2001 er der fundet flere massegrave med dræbte hazaraer.

Omkring 10 procent af Afghanistans befolkning på 32 millioner tilhører hazara-mindretallet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip