Politiaktion mod europæiske smuglere af hestekød

Politiet i en række europæiske lande har anholdt 26 personer i en omfattende aktion mod kriminelle, som smugler hestekød.

De pågrebne er mistænkt for at tilhøre et netværk af organiserede kriminelle, som driver ulovlig handel med hestekød, siger Eurojust, der bekæmper organiseret kriminalitet i EU-landene.

Politifolk i Frankrig, Belgien, Tyskland, Irland, Luxembourg, Holland og Storbritannien har været involveret i aktionen.

De franske myndigheder anslår, at 4700 heste er blevet slagtet og solgt som ulovlig mad mellem 2010 og 2013.

En hollandsk domstol idømte tidligere på måneden en hollandsk kødgrossist to og et halvt års fængsel for snyd med hestekød, som han solgte som oksekød under Europas store kødskandale i 2013.

Den dømte, Willy Selten, havde også solgt hestekød til det danske marked, hvor det blev trukket tilbage af Metro og Superbest.

Selten blev anholdt for mistanke om, at han havde solgt 300 ton hestekød under mærkater som oksekød.

Hollænderen blev anholdt som led i en større efterforskning i store dele af Europa.

Willy Seltens virksomhed forsikrede i 2013, at den kun sælger oksekød. Under retssagen afviste kødgrossisten, at hans virksomhed med overlæg skulle have solgt hestekød som oksekød.

Men han indrømmede, at problemer med lagerplads havde ført til fejl og misforståelser.

Selten blev anholdt i maj 2013, og hans virksomhed blev ransaget af politi og af landets forbrugertilsyn. Under ransagningerne blev der fundet snesevis af eksempler på, at hestekød var forsynet med mærkater, hvor der stod "100 procent oksekød."

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip