Politibejtent: Hash skal legaliseres

Politiets indsats mod hashhandlen - særligt på Christiania - er massiv. Alligevel er danskernes forbrug af det ulovlige rusmiddel ikke bragt ned.

Nu rejser en dansk politibetjent igen debatten om legalisering af hash.

LÆS OGSÅ: Hashrygere advarer hinanden med anti-politi-app

I et debatindlæg på Berlingske fortæller Dan Bjerregaard, politiassistent i Københavns Politi, hvordan han ser på forbuddet mod hash i Danmark.

Det skal legaliseres, mener han.

- Bekæmpelsen af hash har ikke ført nogen steder hen. Bander med liv og lemlæstelse på samvittigheden tjener styrtende, og politiets ressourcer spildes på en forgæves kamp. Legalisér hashen, skriver han.

Samtidig slår han fast, at han ikke udtaler sig på politiets vegne.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Dan Bjerregaard skriver, at han i fire år har arbejdet med rocker- og bandekriminalitet. En type af kriminalitet, hvor drab, vold, røveri, tyveri, afpresning med mere er almindeligt.

Han påpeger, at miljøet tjener deres penge på organiseret salg af hash.

- Denne åbenlyse – ofte utryghedsskabende – hashhandel giver en styrtende indtjening. For disse mennesker er hashhandlen et levebrød, og i samme moment med til at finansiere og eskalere en verserende bandekrig med adskillige liv på samvittigheden.

Dan Bjerregaard fortsætter:

- Deres kunder er ikke kun unge rødder i hættetrøjer og hængerøvsbukser. Det er helt almindelige danskere fra alle samfundslag og i alle aldre. Disse mennesker (er) tvunget til at gøre forretning med dybt kriminelle mennesker.

Betjenten mener dog ikke, at legalisering af hash vil fjerne problemet med banderne i København. Til gengæld vil det ødelægge deres måske største og letteste indtægtskilde og gøre politiets arbejde meget lettere.

LÆS OGSÅ: Stjernekok røg hash foran sine børn

- Dansk politi bruger, som bekendt, i disse nedskæringstider enorme ressourcer på omfattende og bekostelige hashefterforskninger. På samme tid kan man dagligt læse om en eksplosion i gaderøverier, umotiveret vold, kriminelle banders afpresning af private forretningsdrivende og ikke mindst manglende ressourcer til at ransage asylcentre efter tyvekoster. Forbrydelser, der efterlader de forurettede med en krænket retsbevidsthed.

Betjenten har også et forslag til, hvad de ressurcer fra hashhandel kan bruges til:

- En del af de frigivne ressourcer kunne med fordel – som med alkohol og tobak – bruges til oplysning og afvænning. I stedet for som nu, hvor man paradoksalt nok ødelægger (mis)brugernes liv endnu mere ved at smide dem i fængsler.

 

Dagens Gossip