Politibetjent får bøder for doping og registermisbrug

En 38-årig betjent fra Rigspolitiet skal betale otte dagbøder på hver 500 kroner for ulovlige dopingmidler og misbrug af politiets registre.

Sådan lyder dommen fra Københavns Byret fredag, hvor den 38-årige betjent dog blev frikendt for tiltalen om at sælge doping i form af steroider.

Det var under efterforskning mod en mand, der var mistænkt i en narkosag, at den 38-årige betjent, der arbejdede hos Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningscenter, kom i politikollegers søgelys.

Hos den narkomistænkte fandt politiet en telefon, der havde ringet og sendt sms'er til den 38-åriges tjenestetelefon.

Betjenten er konkret dømt for at have købt steroider for mindst 6000 kroner fra 2009 og frem til oktober 2010. Han var også tiltalt for at have forsøgt at sælge af stoffet, men det fandt retten ikke bevist.

Samtidig var betjenten tiltalt for at videregive personfølsomme oplysninger fra politiets elektroniske sagsbehandlingssystem, Polsas-registret.

Han har angiveligt fået sin kæreste, der også er ansat hos politiet, til at finde oplysninger i registret. Oplysningerne blev senere givet videre til en tredje part.

Ifølge ekstrabladet.dk erkendte manden i retten besiddelse af steroider, men nægtede at have videresolgt dem.

Han har også erkendt at have drøftet en verserende kriminalsag med en udenforstående, skriver netavisen.

Anklagemyndigheden krævede fængselsstraf til den tiltalte betjent, men han slap med otte bøder.

Betjenten har ikke været suspenderet under sagen. Han er dog - ifølge ekstrabladet.dk - flyttet til Nordsjællands Politi.

Rigspolitiet har i kølvandet på sagen sat "et stort ledelsesmæssigt fokus" på at udvikle et tættere samarbejde med Anti Doping Danmark.

Imidlertid har kun én ud af 13 personaleforeninger i politiet en formel aftale med Anti Doping Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip