Politibetjent tog kokain på natklub med narkoanklaget mand

En undercover betjent var med på at sniffe kokain, da han var på natklub i København med en mistænkt narkohandler.

Det fortæller den mistænkte H., der nu er tiltalt for at have forsøgt flere smuglerier, tirsdag i Københavns Byret.

Betjenten var agent og kaldes A 185. En dommer havde givet ham tilladelse til at deltage i kriminalitet i forsøget på at afsløre H og andre formodede bagmænd.

Da H. i slutningen af 2011 tog på ferie i New York med sin kæreste, gik politiet i gang med skuespillet.

Agenten indlogerede sig med en kvindelig kollega på samme hotel som H. På den måde blev kontakten sat i scene, tilsyneladende helt tilfældigt.

Agenten kaldte sig Christian og fortalte, at han var chef i et transportfirma og kunne transportere "hvad som helst" over hele Europa.

H. var blevet interesseret og ringede nogle måneder senere til Christian. I København var de i byen og endte på natklubben Zen.

- Jeg spurgte, om han ville med ud på toilettet og tage en streg kokain. Først ville han ikke, fortæller H.

- Han sagde, han havde prøvet det før, fortsætter H., der var mistænksom. Hvis Christian tog kokain, kunne han ikke være betjent, tænkte han.

- Det gjorde ikke hans evner dårligere. Han fortalte flere og flere historier om, hvor meget han havde transporteret for andre, siger den fuldskæggede H., der taler med hæs stemme. Under afhøringen tager han jævnligt medicin for at dæmpe sin psykiske sygdom.

Skuespillet varede i godt to år, før H. og andre blev anholdt.

H. er blandt andet tiltalt for at have forsøgt at sejle et halvt ton kokain fra Brasilien til Danmark og for en planlagt tur med 1,6 ton hash på sejlbåden Naomi. Alt sammen i samarbejde med Christian og dennes kolleger i det opdigtede transportfirma.

I retssagen i Københavns Byret bliver det afgørende spørgsmål, om politiagenterne pressede for meget på og forøgede den planlagte kriminalitet.

- Følte du dig fristet, ville en forsvarer vide.

- Ja, det gjorde jeg. Jeg følte mig fristet til at undersøge mulighederne og blive en del af alt det, han snakkede om, siger H.

Ifølge H. var 20-30 kilo hash ikke en tilstrækkelig stor mængde for agenten.

Sagen fortsætter over mange retsdage. Dommen ventes først på sommeren.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip