Politichef advarer: Hurtig terror-redegørelse vil være upræcis

En stor buket af politikere gav onsdag udtryk for, at de ønsker en redegørelse af forløbet under terroranslaget mod København 14. og 15. februar, men det advarer Rigspolitiet imod.

- Der vil være en betydelig risiko for, at en meget hurtig redegørelse senere vil vise sig at være ufyldestgørende og upræcis, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg i en pressemeddelelse torsdag.

Politikere fra oppositionen i Folketinget har krævet en redegørelse inden tre uger.

Det er Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som står bag kravet. SF støttede i første omgang forslaget, men ifølge DR Nyheder trækker partiet torsdag i land med kravet.

- Jeg forstår også ønsket om, at denne afdækning gennemføres så hurtigt som muligt. Situationen er imidlertid den, at der stadig er en række uafklarede forhold i sagen, som vi efterforsker på fuld kraft, siger rigspolitichefen.

Hos Socialdemokraterne ryster man dog på hovedet over ønsket om en redegørelse indenfor tre uger. Retsordfører Trine Bramsen sagde onsdag til Ritzau, at terrorsagen er for alvorlig til, at "der går valgkamp i det".

Jens Henrik Højberg oplyser, at der i øjeblikket er tilknyttet op imod 200 efterforskere på de to skudattentater.

Han siger også, at politiet forventer, at man i løbet af et par måneder kan give et klarere billede af forløbet.

Omar Abdel Hamid El-Hussein, der menes at stå bag skyderierne, døde tidligt søndag 15. februar efter en skudveksling med politiet ud for Svanevej 1 ved Nørrebro Station i København.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip