Politichef frifundet for anklage om misbrug af stilling

Københavns Byret har torsdag frifundet en højtstående politimand for anklager om embedsmisbrug. Det oplyser anklager Henrik Plæhn fra Statsadvokaten i København til Ritzau.

Den 55-årige politichef har været tiltalt for at beordre en underordnet til at foretage uberettigede opslag i politiets kriminalregister.

Politimandens forsvarer, Martin Cumberland, havde torsdag eftermiddag ikke haft mulighed for at læse dommens præmisser, men han er tilfreds med frifindelsen.

- Sagen har haft enorme personlige konsekvenser for min klient, der jo har måttet lide den tort at blive forflyttet på grund af sagen, fortæller Martin Cumberland til Ritzau.

Anklagemyndigheden havde forlangt, at politimanden skulle idømmes en bøde i sagen for overtrædelse af straffelovens paragraf om stillingsmisbrug.

- Nu må vi gennemgå dommens præmisser og på den baggrund overveje, om sagen skal ankes til Østre Landsret, siger Henrik Plæhn.

Det er tidligere kommet frem, at den 55-årige politileders søn har været aktiv i rockermiljøet, angiveligt i Hells Angels' rekrutgruppe AK 81.

Ifølge anklageskriftet i sagen tilskyndede politilederen 23. april 2013 en underordnet politikommissær til flere gange at slå op i registret for at se, hvad der stod om sønnen og en anden mand.

Men der var ikke en tjenstlig begrundet anledning til at foretage opslaget, har anklagemyndigheden ment.

- Man må ikke bruge politiets registre, med mindre der er en tjenstlig anledning til det. Ellers er det embedsmisbrug, sagde anklager Henrik Plæhn inden retssagen.

Men Københavns Byret har altså ikke fundet grundlag for at dømme politilederen i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip