Politidræbt teenager udløser voldelige sammenstød i USA

Politiet i Ferguson i den amerikanske delstat Missouri har onsdag aften og nat affyret tåregas, chokgranater og røgbomber for at standse stenkastende demonstranter, der er vrede over, at politiet lørdag skød og dræbte en ubevæbnet afroamerikansk teenager.

Demonstranterne har været på gaden hver aften, siden den 18-årige Michael Brown lørdag blev dræbt i den afroamerikanske forstad St. Louis.

Det skete, i det politiet betegner som en kamp om en pistol inde i en politibil, men øjenvidner hævder, at Brown stod med hænderne oppe ved siden af bilen. Sagen har på ny sat skub i racediskussionen i USA.

- Jeg har fået nok af at blive skubbet rundt på grund af min hudfarve. Jeg er træt af politiets brutalitet, siger den 18-årige demonstrant Terrell.

- Jeg bliver ved med at komme tilbage her aften efter aften, indtil vi opnår retfærdighed, tilføjer han.

Omkring 40 demonstranter er blevet anholdt siden lørdag, mens aktivister og den amerikanske præsident, Barack Obama, har opfordret til en fredelig reaktion på situationen.

Politiet i Missouri har ikke oplyst detaljer om skyderiet, der kostede den 18-årige Brown livet, ud over at en politibetjent efter episoden er blevet behandlet på hospitalet for hævelse i den ene side af ansigtet.

Et vidne, som fulgtes med Brown, har fortalt, at den 18-årige afroamerikaner ikke var i klammeri med politiet, men stod med sine hænder over hovedet, da politiet skød ham i både hovedet og brystet. Den foreløbige obduktion har bekræftet, at Brown blev skudt adskillige gange.

Et andet vidne har forklaret, at Brown blev skudt, da han løb væk fra klammeriet med politiet.

Politiet vil af sikkerhedsmæssige årsager ikke oplyse navnet på politibetjenten, der skød.

I delstaten Californien er politiet også i gang med at efterforske en episode, hvor en 25-årig afroamerikansk mand er blevet skudt af politiet i Los Angeles.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip