Politiet: 22-årig var på internetcafé mellem to drab

Den 22-årige mand, som menes at stå bag weekendens terrorangreb i København, var på internetcafé mellem det første og det andet skyderi.

Det oplyser politiet under en kortvarig briefing af pressen mandag.

Om efterforskningen siger politiinspektør Jørgen Skov, at gerningsmanden var på netcafé på Nørrebrogade lørdag aften mellem klokken 22 og 22.25.

Politiet er meget interesseret i at høre fra vidner, som har set manden komme til stedet, eller har set ham forlade det.

Desuden ønsker politiet at få klarhed over, om den 22-årige var i selskab med andre.

Netcafeen hedder Powerplay.

Politidirektør ved Københavns Politi, Thorkild Fogde, fortæller om de fem politibetjente, som blev såret ved de to første skyderier, at de efter omstændighederne har det godt.

- Alle fem sårede politifolk ventes udskrevet i løbet af ugen, fortæller politidirektør Thorkild Fogde fra Københavns Politi.

- Vores operationer er forløbet planmæssigt, siger politidirektøren, som tilføjer, at hele forløbet med de voldsomme hændelser dog senere vil blive evalueret.

Begge politichefer afviser i øvrigt at besvare en række spørgsmål fra pressen - blandt andet om sikkerhedsforanstaltningerne de to steder, og om de var tilstrækkelige.

Jørgen Skov nøjes med at sige, at man handlede på grundlag af trusselsvurderinger fra PET.

Journalisterne får således ikke svar på, om det er korrekt, at politibetjentene ved debatmødet på Krudttønden lørdag eftermiddag ikke opholdt sig uden for bygningen.

Der er også kritiske spørgsmål i forbindelse med bevogtningen af synagogen i Krystalgade.

Her skete der et nyt angreb kort før klokken et tidligt søndag morgen.

Ved det første angreb blev den 55-årige Finn Nørgaard dræbt, ligesom tre betjente blev såret.

Ved det næste mistede vagten Dan Uzan på 37 år livet, mens to betjente blev såret.

Angiveligt brugte gerningsmanden en M 95 automatriffel ved angrebet mod debatmødet på Krudttønden. Senere var han bevæbnet med to pistoler.

Oplysningen om våbentypen er fremkommet i forbindelse med grundlovsforhøret, hvor to unge mænd på 19 og 22 år er blevet varetægtsfængslet i 10 dage.

De sigtes for medvirken til drab, drabsforsøg og grov vold samt for at have overtrådt straffelovens våbenparagraf. Begge nægter sig skyldige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip