Politiet advarer: Højsæson for cykeltyveri

Sol Stoffregen

|

30/08/2013

Dagens topnyheder

Anmeldelsestallene fra de sidste par år i Østjylland viser, at der bliver stjålet flest cykler i juli, august og september. Derfor opfordrer politiet alle til at holde ekstra godt øje med deres cykler.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse i dag.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Studiestart og solskin er lig med mange parkerede cykler i bybilledet. Og det er noget, cykeltyve ikke er sene til at benytte sig af.

- Vejret er selvfølgelig en faktor, da der bare er flere cykler på gaden, når solen skinner. Det er også et udtryk for, at der er mange udendørsarrangementer, hvor det vrimler med cykler. Derudover er der også kommet mange nye unge mennesker i forbindelse med studieopstart, og det øger antallet af cykler betragteligt. Og jo flere cykler, der er på gaden, jo flere er der også at stjæle, siger vicepolitikommissær fra Østjyllands Politi, Lars Bisgaard, der derfor opfordrer til, at man er ekstra opmærksom.   

Lås cyklen fast
Hvis man gerne vil have sin cykel med hjem igen, er det naturligvis tilrådeligt, at man altid husker at låse cyklen. Derudover anbefaler politiet, at jernhesten låses fast til en større ting, fx en lygtepæl, et cykelstativ, et gelænder eller andet som gør det besværligt for tyveknægtene.

- Vi vil også gerne opfordre til, at man kontakter politiet, hvis man ser nogen, der opfører sig mistænkeligt i områderne omkring de store cykelparkeringer, så vi eventuelt kan sende en patrulje forbi og holde lidt ekstra øje, siger vicepolitikommissær Lars Bisgaard, der påpeger vigtigheden af, at man kender stelnummeret på sin cykel, så man hurtigt kan melde sin cykel stjålet til politiet.

Som et sidste godt råd anbefaler politiet også, at man laver særlige kendetegn på sin cykel, så politiet bedre kan finde ejermanden, når uheldet er ude.

Det er også smart, at lade sin cykel registrere på nettet, så andre kan finde dig hvis de finder din cykel.

Nedadgående kurve
Den gode nyhed til cyklisterne i Østjylland er, at der i første halvdel af 2013 blev anmeldt 14% færre cykeltyverier end gennemsnittet for samme periode i 2011 og 2012.

Det er især i Århus, Randers og Syddjurs nedgangen kan mærkes. Her er antallet af anmeldelser faldet med 14-16%. Men Odder Kommune tager føringen med 28%.