Politiet advarer: Pas på fupopkald, hvor svindlere vil hjælpe dig med dette problem

Københavns Vestegns Politi kan ikke advare folk kraftigt nok imod engelsktalende svindlere, der ringer til tilfældige danskere og udgiver sig for at være ansat hos Microsoft. Svindlerne prøver at lokke folk til at udlevere oplysninger, der giver fjernadgang til deres computer og dermed mulighed for at stjæle folks penge.

Derfor lyder opfordringen fra politiet, at man ikke skal give lov til fjernadgang eller videregive oplysninger, i stedet skal man afbryde samtalen med det samme.

Alene i sidste måned blev to tilfældige personer i henholdvis Søborg og Høje Taastrup ringet op af en rar engelsktalende kvinde, som fortalte, at de havde virus på deres computere. Begge borgere blev narret til at købe forskellige produkter til at fjerne virussen for små beløb (25 kr og 150 kr), men det viste sig senere, at der var blevet trukket flere tusinde kroner på de to borgeres konti.

Læs også: Advarsel: Her er tyvenes nyeste trick til at narre penge ud af ældre

Politikommisær, Claus Hjermitslev, som er efterforskningsleder i Københavns Vestegns Politis efterforskningsafdeling for økonomisk kriminalitet har følgende påmindelse til alle:

- Microsoft og andre computerfirmaer vil aldrig kontakte en borger uopfordret. Giv ikke fjernadgang, download ingen programmer og overfør ingen penge, siger han.

I løbet af de seneste måneder er en række borgere blevet offer for lignende fupnumre.

- Det er et fupnummer, hvor en svindler får borgeren til at give sig adgang til computer og netbankkonto. Tro ikke på dem og afbryd samtalen, opfordrer Claus Hjermitslev.

 

Dagens Gossip