Politiet afliver myte: Din hortensia er IKKE blevet stjålet

De sidste tre år har utallige haveejere undret sig over, hvad der er blevet af deres hortensia-blomster. Og politiet har kigget på mange af sagerne og beder nu haveejerne slå koldt vand i blodet: Der er ingen blomstertyve på spil.

Rygterne har været mange, blandt andet går en historie på, at tyvebander kører landet tyndt og stjæler planterne for at udvinde euforiserende stoffer af dem. Men det har intet på sig, mener Fyns Politi.

Læs også: Overlæge: Ikke den typiske misbruger, der stjæler hortensia

- Der er ikke påvist en metode, hvorved der kan udvindes euforiserende stoffer af hortensia. Derudover ligger det nu efter tre år med mange henvendelser om tyveri af hortensia fast, at ingen af de borgere, der har været udsat for fænomenet, har set hverken gerningsmænd, biler eller andet, der med sikkerhed kan lægges fast på gerningsstederne, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Derudover er politiet ikke på noget tidspunkt stødt på laboratorier eller lignende, hvor der er foregået forarbejdning af Hortensia, lyder det videre.

Læs også: Hortensia-sagen: Tyv stjal politimands blomster

Politiet mener, at der er en naturlig forklaring på fænomenet. Det kan f.eks. være rådyr eller fugle, der er på spil.

Fyns Politi beder borgerne om kun at anmelde hortensia-tyveri, hvis de har set mistænkelige personer eller fodspor i haverne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip