Politiet anholder fem mænd for miljøsvineri på Sjælland

Københavns Vestegns Politi har torsdag anholdt fem mænd, som i otte måneder angiveligt har dumpet over 100 ton byggeaffald rundt om på Sjælland.

Det skriver politiet en i pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at politiet mistænker mændene for at stå bag "organiseret og systematisk miljøsvineri".

Mændene, som er mellem 32 og 43 år, har siden februar i år har revet huse ned primært i Storkøbenhavn.

Bagefter har de smidt affaldet på tilfældige private menneskers grund og offentlige arealer på Sjælland samt opbevaret det uden at ville behandle det som miljøaffald, lyder politiets mistanke.

- Vi er ikke færdige med efterforskningen, men vi mener, at de har håndteret mindst 100 ton affald på den måde, hvilket gav dem en økonomisk gevinst, siger vicepolitiinspektør Carsten Jansson i en pressemeddelelse.

Politiet har fået flere henvendelser fra private og offentlige grundejere, som pludselige stod med flere ton dumpet affald, oplyser vicepolitiinspektøren.

Under efterforskningen er det desuden kommet frem, at en række af de affaldscontainere, som mændene brugte, var fremskaffet på ulovlig vis til formålet.

Politiet skal nu vurdere om de fem anholdte mænd skal begæres varetægtsfængslet i grundlovsforhør fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip