Politiet anholder formodede hashvagter fra Nørrebro

To af de formodede hashvagter, som 30. april blev løsladt af en dommer i Københavns Byret, er atter anholdt.

Mændene er blandt 24 personer, der er tiltalt for af være indblandet i organiseret handel med hash i Jægersborggade på Nørrebro i København.

Politiet og anklagemyndigheden vil have, at alle 24 skal sidde fængslet til sagen kommer for retten, men i april besluttede en dommer i Københavns Byret, at otte af dem skulle løslades.

Beslutningen blev kæret til Østre Landsret, der bestemte, at varetægtsfængslingen skulle forlænges, og at de otte skulle anholdes igen.

Men da var de spredt for alle vinde. Politiet har siden anholdt tre, mens én har meldt sig selv. Og de sidste par dage har man så fundet frem til yderligere to personer.

- De er begge anholdt i nordvestkvarteret. I går anholdt vi en 20-årig mand hos hans kæreste, og i dag har vi anholdt en 19-årig mand hos hans forældre, fortæller politikommissær Steffen Thaaning Steffensen tirsdag eftermiddag til Ritzau.

Dermed mangler politiet at finde frem til to af de løsladte.

- Vi ved, at den ene er rejst ud af landet, og ham har vi efterlyst internationalt. Den anden mener vi stadig er i landet, siger Steffen Thaaning Steffensen.

De 24 tiltalte i sagen er mellem 15 og 42 år. Tre af dem er fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, mens en af de tiltalte er medlem af støttegruppen AK81.

Ifølge tiltalen drejer sagen sig om handel med flere end 100.000 joints og over et kvart ton hashmix.

Sagen kommer for retten til oktober, men der ventes først dom til april næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip