Politiet anholder mand for drab på Amager

Københavns Politi har anholdt en 42-årig mand for drabet på en 36-årig mand, der lørdag blev fundet død i sin lejlighed på Stolemagerstien på Amager.

Den anholdte meldte sig efter forudgående aftale selv til politiet, hedder det i en kortfattet pressemeddelelse fra Københavns Politi onsdag aften.

Manden nægter sig dog skyldig i drab.

Lørdag blev den 36-årige fundet død i sin lejlighed, efter at en kammerat henvendte sig til politiet og fortalte, at han ikke kunne komme i kontakt med ham.

- På stedet finder man den 36-årige, som er afgået ved døden. Han sidder i en sofa og bløder fra næse og mund, og man tror, at han har fået en blodstyrtning, fortalte drabschef Jens Møller tidligere på ugen til Ritzau.

I lejligheden blev der fundet flere afskedsbreve, som indikerede, at den 36-årige havde besluttet at tage sit eget liv.

Men i forbindelse med overførslen af liget til retsmedicinsk institut bliver der opdaget et mindre cirkelformet hul ved den 36-åriges højre tinding.

- Det, antager man, kan være en rift eller lignende. Man antager ikke, at det kan have nogen alvorlig betydning i forbindelse med det her, fortalte Jens Møller.

Politiet afholdt ligsyn mandag. Her konstaterer retsmedicineren så, at hullet var et tre millimeter stort skudhul. Det bliver konstateret, at den 36-årige er død som følge af skud mod hovedet.

- Vi regner med, at der er tale om et håndskydevåben af mindre kaliber, forklarede Jens Møller om gerningsvåbnet.

Men politiet kunne ikke finde et skydevåben i lejligheden og indledte en drabsefterforskning.

Nu har en 42-årig mand så meldt sig selv i forbindelse med mandens død, og han fremstilles torsdag i grundlovsforhør.

Han nægter sig skyldig i drab, men politiet har onsdag aften ikke yderligere kommentarer til sagen, så det er ikke muligt at få oplyst, om han har erkendt at have noget med den 36-åriges død at gøre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip