Politiet anholder ni mænd i stor røveri-aktion

Ni adresser i Storkøbenhavn og Nordsjælland blev ransaget og ni personer anholdt, da politiet tirsdag formiddag gennemførte en storstilet aktion mod en gruppe formodede røvere.

Aktionen blev indledt klokken 10 og skete i et samarbejde mellem Københavns Vestegns Politi og Nordsjællands Politi. Den blev gennemført efter et par måneders efterforskning af en stribe røverier mod supermarkeder i Ballerup, Værløse og Jægerspris.

- Vi mener, at de ni har deltaget i røverierne i forskelligt omfang, siger politikommissær ved Københavns Vestegns Politi Michael Sørensen til Ritzau.

Røverierne blev typisk udført om morgenen af to-tre maskerede og knivbevæbnede røvere, som truede personalet og efterfølgende flygtede på knallert.

Ved tirsdagens aktion anholdt politiet ni mænd i alderen 17-35 år. En af dem kommer fra Ølstykke, mens resten kommer fra Ballerup-området.

Ved ransagningerne har politiet fundet en række tyvekoster, blandt andet en Audi-personbil, der blev stjålet i forbindelse med et indbrud i en villa.

- Vi er stadig i gang med ransagningerne, siger Michael Sørensen sidst på eftermiddagen.

De ni anholdte er sigtet for røveri, medvirken til røveri eller hæleri.

Syv af dem vil dog blive løsladt igen tirsdag aften efter endt afhøring, men de er stadig sigtet i sagen.

Politiets jurister skal så afgøre, om de to sidste onsdag skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip