Politiet anholder tre rockere for groft røveriforsøg

To medlemmer af rockergruppen Hells Angels samt en prospekt er tirsdag blevet anholdt og sigtet for røveriforsøg, oplyser Københavns Politi.

De tre mænd blev anholdt i en storstilet politiaktion, som røverisektionen under afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi indledte tirsdag formiddag klokken 09.30.

Røveriforsøget gik ud over vekselbureauet Merex i Vester Farimagsgade i København.

Her var en gerningsmand i løbet af natten til 17. juli trængt ind, og da den første medarbejder mødte omkring klokken 08.30, blev hun bagbundet med strips og fik tape for munden.

Men en anden ansat, der ankom kort efter, alarmerede politiet, og det fik røverne til at stikke af.

Efterforskningen pegede i retning af medlemmer af Hells Angels, og tirsdag slog politiet så til i en anholdelses- og ransagningsaktion.

To fuldgyldige medlemmer af Hells Angels på 32 og 44 år samt en prospekt på 32 år blev anholdt. Desuden blev seks adresser i København - herunder rockerborgen i Siljangade 10 på Amager - ransaget.

- Det er en længerevarende efterforskning, der betyder, at vi i dag har kunnet foretage anholdelser af de formodede gerningsmænd, udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

De tre anholdte vil onsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip