Politiet anholder uromagere ved Christiansborg

Et sammenstød mellem demonstranter fra hver deres politiske yderfløj er lørdag eftermiddag gået over gevind. Københavns Politi melder om flere anholdelser ved Christiansborg.

- De to grupper er kommet tæt på hinanden, og der er fløjet kasteskyts gennem luften, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ritzau.

Ifølge Jacobsen er flere demonstranter maskeret, og politiet har valgt at skride til anholdelse for at få bragt ro over situationen.

- Vi er ved at hjælpe dem, der har anmeldt demonstrationen mod moskéer, væk fra Indre By og sørge for, at de kommer væk fra derfra, siger Henrik Møller Jakobsen lørdag ved 16-tiden.

- Nogle er blevet anholdt, og vi har tilbageholdt andre, som vi vil registrere med henblik på senere strafferetslige skridt.

- Vi har ikke talt de anholdte op endnu, da der er mange politienheder, der først skal samles og registrere de enkelte anholdelser, lyder det fra Henrik Møller Jakobsen.

Demonstrationen på Christiansborg Slotsplads er arrangeret af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front.

Den højre radikale demonstration har affødt, at flere venstre radikale grupper har arrangeret moddemonstrationer andre steder i København. Det er disse, som nu er nået frem til Christiansborg, hvor begivenhederne er eskaleret til uroligheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip