Politiet anholder uromagere ved Christiansborg

Et sammenstød mellem demonstranter fra hver deres politiske yderfløj er lørdag eftermiddag gået over gevind. Københavns Politi melder om flere anholdelser ved Christiansborg.

- Vi har fået talt 11 personer op, som vi mener, der kan henføres til demonstrationerne i dag, siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til Ritzau ved 17-tiden.

Tidligere på lørdagen fortalte Henrik Møller Jakobsen, at de to grupper var kommet tæt på hinanden, og at der fløj kasteskyts gennem luften.

Ifølge vicepolitiinspektøren har flere demonstranter været maskeret, og politiet har valgt at skride til anholdelse for at få bragt ro over situationen.

- I øjeblikket fører vi cirka hundrede personer ud mod Nørrebro, og der ved man ikke, om der opstår nogle situationer, som kan give anledning til flere anholdelser, siger Henrik Møller Jakobsen.

- Det er også svært i forhold til optællingen med de mange politistyrker, fordi der kan være nogle, der er opholdt på et hjørne, og som har en anholdt i bilen, der bliver kørt ind senere.

- Men indtil videre er der som sagt 11 anholdt, lyder det fra Henrik Møller Jakobsen.

Demonstrationen på Christiansborg Slotsplads er arrangeret af den højreradikale gruppe Danmarks Nationale Front.

Den højre radikale demonstration har affødt, at flere venstre radikale grupper har arrangeret moddemonstrationer andre steder i København. Det er disse, som nu er nået frem til Christiansborg, hvor begivenhederne er eskaleret til uroligheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip