Politiet arbejder på højtryk for at finde Hafida

Københavns Vestegns Politi arbejder på højtryk for at opklare, hvad der er sket med den forsvundne 39-årige Hafida Bourouih fra Glostrup.

Kvinden har været som sunket i jorden siden torsdag, og hendes 40-årige mand er blevet sigtet for at have dræbt hende, selv om politiet ikke har vished for, at kvinden er blevet dræbt.

Tidligere mente politiet, at hun sidst var set torsdag klokken 14.20, men tidspunktet blev søndag ændret.

- Vi har fundet ud af, at hun hentede sine børn i børnehave i Glostrup torsdag klokken 16.30, men det er det sidste, vi ved. Hvad hun gjorde derefter, ved vi ikke, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby, Københavns Vestegns Politi, til Ritzau.

Hafida Bourouih er af marokkansk oprindelse. Hun er dansk gift og har to børn på fire og to år. Hun skulle fredag på en planlagt ferie med børnene, men hun var ikke hjemme, da hendes søster kom for at køre familien til lufthavnen. Imidlertid stod feriekufferterne pakket i lejligheden.

Disse forhold er blandt andre med til at nære politiets mistanke om, at der kan ligge en forbrydelse bag kvindens forsvinden.

- Nu har sagen været massivt omtalt. Vi har talt med venner, veninder og familiemedlemmer, og jeg er overbevist om, at hun havde givet sig til kende, hvis hun sad et eller andet sted. Hun har efterladt sine børn, hun er på vej ud at rejse, og kufferterne er pakket, men hun møder ikke op til flyafgangen, siger Charlotte Skovby.

Hafida Bourouihs 40-årige danske mand er mistænkt for at have dræbt hende. Manden er blevet anholdt og sigtet for drab. Han fik i et grundlovsforhør lørdag anholdelsen opretholdt i tre gange 24 timer.

Det betyder, at politiet nu har tre døgn til at forstærke mistanken imod ham, inden der tirsdag efter planen gøres et nyt forsøg på at få ham varetægtsfængslet.

- Hvis vi skal have ham varetægtsfængslet, er vi nødt til at finde noget afgørende, som viser, at han har gjort sig skyldig i en forbrydelse, og det er svært, hvis vi ikke finder hende, siger Charlotte Skovby.

Politiet har bedt offentligheden om oplysninger, der kan hjælpe med at kortlægge Hafida Bourouihs og hendes mands færden. Der er allerede kommet mange henvendelser, som politiet er i færd med at undersøge. Men efterforskningslederen vil gerne have endnu flere.

Blandt andet er politiet interesseret i at høre fra folk, der ved, om den forsvundne kvinde og hendes mand har et sted, som de har et tilhørsforhold til. Det kan være et sted, hvor de har været på ferie eller lignende.

- Vi undersøger alle henvendelser, siger Charlotte Skovby.

Folk, der har oplysninger i sagen om den forsvundne kvinde og hendes mand, kan ringe til Københavns Vestegns Politi på telefon 114.

 

 

 

/ritzau/

 

Dagens Gossip