Politiet arbejder på at identificere bagbundet lig i mergelgrav

Hvem er den mand, som politiet tirsdag fandt liggende død og bagbundet på hænder og fødder i en mergelgrav ved Herlufmagle?

Det spørgsmål arbejder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortsat på at besvare, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen torsdag.

- Identifikationen er ikke på plads endnu, og det arbejder vi på ud fra de retsmedicinske og kriminaltekniske undersøgelser, fortæller Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Den overordnede melding er torsdag formiddag dog, at der ikke er nogen nye oplysninger i sagen.

Liget blev fundet tirsdag i vandet i en mergelgrav, der ligger på en mark nær Suså Landevej ved Herlufmagle. Onsdag meldte politiet ud, at der var tale om en yngre mand, der var bagbundet på hænder og fødder.

Ud over identiteten på manden er det endnu også en gåde, hvordan han er død. Også det spørgsmål, håber efterforskerne, kan besvares af retsmedicinerne.

Søren Ravn-Nielsen tør ikke give et bud på, hvornår politiet forventer at have identificeret manden.

Når afdøde personer skal identificeres, er der flere muligheder. Det kan blandt andet ske ved genkendelse fra pårørende, ved dna- og fingeraftryksteknologi eller ud fra den afdødes tandlægeoplysninger.

Tand- og genkendelsesmetoden forudsætter dog, at man har en rimelig klar formodning om, hvem den afdøde er.

Med hensyn til dna og fingeraftryk, så findes der registre, som fingeraftryk eller dna-profil fra den afdøde kan holdes op imod. Den afdøde vil dog kun optræde i disse registre, hvis han tidligere har været sigtet for kriminalitet.

Når politiet skal nærme sig identiteten af en afdød, og man i udgangspunktet er på bar bund, så tager man ofte udgangspunkt i oplysninger om savnede personer. Det er også tilfældet i mergelgravssagen, oplyser Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip