Politiet: Bandedom skal sende et vigtigt signal

Skrevet af admin

21/12/2013

Dagens topnyheder

En formodet leder og 10 andre medlemmer af banden Loyal To Familia risikerer at blive idømt fængselsstraffe og nogle af dem også at blive udvist, når de tager plads på anklagebænken i Retten på Frederiksberg lørdag eftermiddag.

De er tiltalt for et groft overfald og røveri 8. februar i år, hvor to mænd kom kørende på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter, da de pludselig blev omringet af tre biler.

En større gruppe mænd sprang ud af bilerne og gik løs på de to ofre, som blev overdænget med slag og spark, ligesom den ene fik adskillige knivstik.

Vicepolitiinspektør Lau Thygesen, leder af Københavns Politis specialgruppe mod bandekriminalitet, håber, at de 11 mænd bliver dømt efter den særlige bandeparagraf, så der kan blive sendt en tydelig besked til miljøet.

- Det er et vigtigt signal at få sendt fra politiets og samfundets side, at vi ikke accepterer bandegrupperinger, der render rundt og jagter hinanden, skyder og slår hinanden ned, siger han.

Overfaldet var ifølge anklagemyndigheden planlagt på forhånd og skete i forbindelse med et gensidigt opgør og "som led i vagtvirksomhed". Det har dog siden vist sig, at de to ofre ikke havde tilknytning til en rivaliserende bande.

Den særlige paragraf, som giver mulighed for at fordoble straffen for forbrydelsen, kan dog stadig komme i spil, hvis retten finder det bevist, at de tiltalte opfattede ofrene som medlemmer af banden Værebros Hårde Kerne.

- Det er vigtigt, at vi får stillet de her bandemedlemmer til ansvar for den kriminalitet, de udøver. Specielt når det er i forhold til en bandegruppering, som udøver grov vold mod nogle tilfældige personer, som de forveksler med andre og tror er fjender, siger Lau Thygesen.

Blandt de tiltalte sidder den formodede leder 27-årige SK. Han blev i 2008 dømt for dødsvold begået i Aalborgs Jomfru Ane Gade. Dommen lød på otte års fængsel, men han blev løsladt i december sidste år.

Nu risikerer han sammen med flere af de andre tiltalte udvisning af Danmark.

/ritzau/