Politiet bekræfter: Drabsmistænkt anholdt i Somaliland

Københavns Politi bekræfter tirsdag eftermiddag, at myndighederne i Somaliland 18. juni har anholdt den mand, der er mistænkt for drabet på Jonas Thomsen Sekyere i Kødbyen i København forrige år.

Søndag modtog politiet så oplysninger om, at fingeraftrykkene fra den anholdte i Somaliland matcher de fingeraftryk, politiet har på den efterlyste, som dermed er identificeret med sikkerhed, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Drabet skete om natten 17. november 2012 på diskotek Bakken i Kødbyen på Vesterbro. I dagene efter anholdt politiet tre unge mænd fra en gruppe, der havde været sammen i byen.

- Disse blev dog hurtigt løsladt, idet mistanken rettede sig mod deres ven, som havde været med i byen den tragiske nat, udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

- Vennen var angiveligt flygtet ud af Danmark allerede få dage efter drabet, hedder det videre.

Den mistænkte blev efterlyst internationalt 27. november 2012, efter at en dommer i Københavns Byret havde afsagt en fængslingskendelse, da der er en begrundet mistanke om, at han har begået drabet.

Samtidig fortsatte politiet sin efterforskning for at finde frem til, hvor i verden den mistænkte befandt sig.

I midten af maj sidste år kontaktede Københavns Politis myndighederne i Somaliland, da efterforskningen viste, at den mistænkte angiveligt opholdt sig dér.

Siden har Københavns Politi løbende været i dialog med myndighederne i Somaliland, udtaler Jens Møller i pressemeddelelsen.

I sidste uge fandt Ekstra Bladet frem til den mistænktes opholdssted i Somaliland, men da sad han ifølge politiet allerede bag tremmer.

Den 18. juni i år blev den mistænkte anholdt og fængslet i Somaliland, men Københavns Politi fortalte ikke offentligheden om anholdelsen af hensyn til arbejdet med at få ham udleveret til Danmark, fremgår det af pressemeddelelsen.

Da den anholdte i Somaliland nu er identificeret med sikkerhed, er Københavns Politi gået i gang med at anmode om at få ham udleveret til Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip