Politiet betalte bandemedlem i narkosag

En mand fra bandemiljøet har arbejdet tæt sammen med Københavns Politi i forbindelse med en narkosag.

Manden er blevet belønnet med en dusør af politiet for et tip om, at der en bestemt dag i november ville ligge amfetamin i en bil på en p-plads ved Glostrup Storcenter.

Men i den efterfølgende dom er der rejst alvorlig tvivl om den rolle, som politiets meddeler, her kaldet M, har spillet.

M skabte tilsyneladende selv forbrydelsen ved at bestille to kilo amfetamin.

Det kan ikke afvises, at M optrådte som ulovlig agent, fordi han forøgede forbrydelsens grovhed og omfang, fastslår Retten i Glostrup.

Og det kan heller ikke afvises, at M pressede og truede en af de nu dømte til at skaffe de to kilo, lyder det.

De tre dømtes forsvarere, Henrik Stagetorn, Finn Bachmann og Kristian Mølgaard, kritiserer politiet.

- Fra politiets side må man lade være med at sparke den slags ting i gang, siger advokat Kristian Mølgaard.

- Ulovlige agentaktioner er noget af det mest bekymrende, der findes. For det rejser spørgsmålet, om forbrydelsen overhovedet ville have være begået, hvis der ikke havde været en ulovlig agent, siger advokaten.

I sagen fandt politifolkene yderligere syv kilo i en af de nu dømtes lejlighed.

- Man må spørge sig selv, om der overhovedet ville have ligget syv kilo i lejligheden, hvis ikke meddeleren havde bestilt de to kilo. Blev de syv kilo rekvireret på grund af de to kilo, spørger advokat Mølgaard.

På grund af de ulovlige omstændigheder har de tre dømte fået reduceret straffen med hver cirka to års fængsel i forhold til den straf, de ellers stod til.

En af dem er en 38-årig mand, som efter pres indvilgede i at skaffe narko til bandemedlemmet M. De kendte hinanden fra en fælles arbejdsplads.

Da M var blevet fyret, blev den 38-årige, der var leder, flere gange opsøgt og truet. M forlangte penge som kompensation for fyringen.

Først foreslog den 38-årige handel med Viagra. Men efter to-tre måneders pres tilbød han en handel med amfetamin. Han var og er bange for M, har han fortalt i retten.

Under selve episoden med leveringen af de to kilo ved Glostrup Storcenter truede M med at ville skyde ham og gav ham desuden en dummebøde på 45.000 kroner, som skulle betales til banden, står der i retsbogen.

Den 38-åriges forsvarer er Finn Bachmann.

- Det er meget betænkeligt, at politiets mand fremprovokerer en forbrydelse. Jeg tror ikke, at min klient ville have været der, hvis han ikke havde været bange og følt sig presset til det, siger han.

Københavns Politi ønsker ikke at udtale sig, da forløbet er ved at blive undersøgt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip