Politiet brugte 40.000 mandetimer i heftig flygtningeuge

Det store antal flygtninge, der i løbet af de seneste måneder har krydset landets grænser, har sat de danske betjente på massivt overarbejde.

Alene i uge 37 brugte Rigspolitiet 43.350 arbejdstimer på at håndtere flygtningepresset. Tallet er uden transporttid. Det viser en aktindsigt fra Rigspolitiet ifølge DR Nyheder.

Tallet svarer til 1100 fuldtidsbetjente - omkring hver 10. betjent i Danmark.

Politiets arbejde har blandt andet bestået i at kontrollere toge, busser og færgeovergange, men også at mandsopdække grupper, der havde sat sig for at spadsere til Sverige.

Hos Socialdemokraterne kalder retsordfører Trine Bramsen (S) tallet for "ekstremt voldsomt", og selvom det nylige politiforlig sikrer flere betjente, er hun bekymret for, at det ikke er nok.

- Det her tal understreger jo udfordringens omfang. Og derfor er det også vigtigt, at vi har beredskabet til at sætte ind i sådanne situationer, siger hun til DR.

- Politiaftalen tager jo udgangspunkt i en normalsituation, og der er også nødt til at være en buffer. Derfor er det nødvendigt, at regeringen sørger for, at der er ressourcer til ekstraordinære situationer.

Også hos Dansk Folkeparti anerkender man, at der kan være behov for at sætte endnu flere ressourcer af til at sikre flere betjente.

- Med aftalen sikrede vi flere betjente, og der er en del ting i støbeskeen, men det kan meget vel være, at vi er nødt til at se på de ting én gang til, hvis opgaven fortsætter og vokser, siger retsordfører Peter Skaarup til DR.

/ritzau/

 

Dagens Gossip