Politiet: Dræbt mand formentlig bag begge angreb

Et 15 timer langt skuddrama i København ser ud til at være forbi.

Københavns Politi mener, at den person, der tidligt søndag morgen blev dræbt ved Nørrebro Station, står bag to angreb med cirka 10 timers mellemrum på Østerbro og i Krystalgade.

Videoovervågning indikerer, at det er den samme person, der begik begge forbrydelser, siger politiet på en briefing søndag morgen.

- Vi skal have klarlagt, om vores hypotese holder, siger politiinspektør Jørgen Skov om et stort efterforskningsarbejde, som politiet nu skal i gang med.

Det første angreb fandt sted lørdag eftermiddag i forbindelse med et debatarrangement på Østerbro, hvor en 55-årig mand blev dræbt og tre politibetjente såret.

Angrebet menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Det lykkedes gerningsmanden at slippe væk i først en VW Polo, og ifølge politiet satte en taxichauffør efterfølgende den mistænkte af på hans bopæl på Nørrebro.

Politiet observerede ham tilsyneladende på adressen, men det lykkedes ham at forlade stedet igen.

Det muliggjorde tilsyneladende, at attentatmanden lørdag aften kunne gå til angreb mod en synagoge i Krystalgade i Indre By, hvor en ung jøde blev skudt og dræbt.

To betjente blev desuden ramt af skud i henholdsvis arm og ben.

/ritzau/

 

Dagens Gossip