Politiet dropper sigtelse mod Peter Arnfeldt

admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Anklagemyndigheden har mandag besluttet at droppe sigtelsen mod den daværende skatteministers særlige rådgiver, Peter Arnfeldt, for at have lækket fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts (S) og Stephen Kinnocks skatteforhold til medierne.

- Peter Arnfeldt er hermed renset for anklagen mod ham. Tilbage står, at der er sket en forbrydelse, og at det desværre ikke er lykkedes at opklare den, siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

Arnfeldt blev sigtet tilbage i september 2012, da han var en af relativt få personer, der havde adgang til vigtige og centrale oplysninger i sagen.

Arnfeldt har selv kunnet se i sagens agter, at politiet ikke har foretaget sig noget aktivt i efterforskningen i to år. Han mener derfor, at politiet har handlet fejlagtigt.

Politidirektøren nægter, at man har smølet med arbejdet.

- Det er ikke korrekt, at vi intet har foretaget os. Der kom blandt andet et anonymt brev, som kastede en betydelig efterforskning af sig, siger Thorkild Fogde i TV2 News.

3. november kom Skattesagskommissionen med sin beretning. Den er ifølge politidirektøren omkring 20 centimeter høj og i fem bind, så den tog lidt tid at komme igennem.

- Den skulle vi holde op imod vores eget materiale. Jeg sagde også dengang, at det ville tage nogle uger, før vi kunne lave en samlet vurdering, siger Thorkild Fogde til TV2 News.

Politiet står nu tilbage uden mistænkte i lækagesagen.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi i dag må konstatere, at det på trods af omfattende undersøgelser ikke har været muligt at finde frem til, hvem der har brudt den fortrolighed, siger Thorkild Fogde.

Københavns Politi har efterforsket sagen efter anmeldelser indgivet af Skatteministeriet i 2011.

Mistanken blev ifølge politiet bestyrket af Skattesagskommissionens afhøringer af journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet.

/ritzau/