Politiet efterforsker motiv bag hærværk mod jødisk skole

Københavns Politi har endnu ikke fundet frem til de gerningsmænd, som natten til fredag begik hærværk mod den jødiske skole Carolineskolen på Østerbro i København.

Ifølge vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen er politiets efterforskning blandt andet rettet mod, hvad der kan være motivet bag hærværket.

- Der kan være tale om drengestreger, men vi er selvfølgelig meget opmærksomme på, at der kan være tale om et politisk motiv, og at der er meget, der peger i den retning, siger Henrik Møller Jakobsen til Ritzau.

Hærværksmændene klippede hul i et hegn for at komme ind på skolen, hvor flere ruder blev smadret. Derudover blev der malet antijødiske graffiti-budskaber på skolens mure.

Blandt andet blev der skrevet "Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", hvilket må antages at henvise til krigshandlingerne mellem Israel og Hamas.

Viser motivet sig at være politisk, kan det være, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal ind over sagen. PET er muligvis allerede involveret i efterforskningen, men det har hverken været muligt at få en kommentar fra Københavns Politi eller PET om dette.

Hærværket har vakt forargelse blandt både politikere og personer i det jødiske miljø. Også Muslimernes Fællesråd har været ude og fordømme hærværket.

- Selv om der i denne tid udspiller sig en voldsom krig mellem israelere og palæstinensere i Mellemøsten, så er det vigtigt, at sådanne sammenstød ikke giver anledning til sociale og religiøse konflikter andre steder, skriver Muslimernes Fællesråd i en pressemeddelelse.

Indtil videre har Københavns Politi ingen bemærkninger til konkrete detaljer omkring efterforskningen.

Skoleleder Jan G. Hansen har tidligere fortalt til Ritzau, at skolen har overleveret billedmateriale fra skolens overvågningskameraer til politiet. Billederne skulle vise gerningsmændene.

I forlængelse af episoden på skolen har Vestres integrationsordfører Martin Geertsen og retsordfører Karsten Lauritzen oplyst, at de agter at kalder integrationsministeren og justitsministeren i samråd om sagen.

Her vil venstremændene kræve et svar på, hvilke initiativer regeringen vil iværksætte for at forhindre sådanne forbrydelser.

/ritzau/