Politiet efterlyser mand: Sprang krysantemumbombe omgivet af folk i indre København

Politiet søger vidner, der kan identificere en mand, som på en video tænder en krysantemumbombe midt på Vesterbrogade i København, mens nytårsglade danskere står få meter væk.

Det er uvist, om en eller flere kom til skade, da det ulovlige fyrværkeri eksploderede, men samme slags bombe kostede nytårsnat tre mænd livet ved to ulykker nær Hobro.

- Københavns Politi vil gerne i kontakt med vidner til episoden, ligesom vi gerne vil i kontakt med den person, der har optaget videosekvensen. Dette med henblik på at få gerningsmanden identificeret, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Ekstra Bladet har lagt videoen på nettet, som angiveligt er optaget nytårsaften. På videoen ser man en mand tænde en såkaldt krysantemumbombe på Vesterbrogade, hvor det myldrer med mennesker.

Bomben går af med omkring fem meter til fortovet og skyder utallige ildkugler ud mod mennesker og bygninger.

- Videosekvensen viser, at der var mange mennesker til stede i umiddelbar nærhed af sprængningsstedet, skriver politiet.

En mand erkender at have tændt krysantemumbomben nær Rådhuspladsen i København nytårsaften, skriver BT.

- Selvfølgelig fortryder jeg det, siger han til BT, som holder hans navn skjult.

- Jeg må tage en snak med politiet. Men jeg vil gerne lige tale med en advokat først, siger manden.

Krysantemumbomber er fyrværkeri, som er beregnet til professionel brug. I årevis har myndigheder og fagfolk i kraftige vendinger advaret almindelige mennesker mod at affyre de store bomber, som handles illegalt.

Nytårsnat forårsagede krysantemumbomber to dødsulykker. Den ene skete i Skjellerup ved Hobro. Her blev to mænd på 24 og 25 dræbt, da det nye år var få minutter gammelt.

Den anden ulykke skete i Assens ved Mariager. Her mistede en 37-årig mand livet, da han håndterede kraftigt fyrværkeri i haven, mens familien og andre ved nytårsfesten var forsamlet inden døre.

I begge tilfælde var mændene i færd med at affyre krysantemumbomber.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip