Politiet efterlyser vidner ud fra fotos af gerningsmand

Det ligger nu fast, at gerningsmanden til terrorangrebet mod synagogen i Krystalgade, var iklædt en sort vindjakke med lynlås. Det højre ærme er hvidt, mens der er hvid skrift på det venstre ærme.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse, hvor to fotos af gerningsmanden i det beskrevne tøj er vedhæftet.

Billederne stammer fra et overvågningskamera på Nørrebrogade, hvor personen dukkede op ved en internetcafé lørdag aften omkring 21.15.

- Gerningsmanden var maskeret med et mørkt klæde, oplyser politiet endvidere.

På billedet bærer gerningsmanden også en sort kasket, som ser ud til at have det hvide logo fra baseball-holdet White Sox trykt foran. Han har sorte bukser og sorte sko på.

- Vi er meget interesserede i at komme i kontakt med vidner, der kan have observeret og eventuelt filmet gerningsmanden under hans flugt ad ruten - Krystalgade, Peder Hvitfeldts Stræde, Kultorvet, Frederiksborggade og videre, hvor vi formoder, at han har bevæget sig mod Nørrebro, siger ledende politiinspektør Jørgen Skov ved Københavns Politi.

Gerningsmanden dræbte den jødiske vagt Dan Uzan på 37 år foran synagogen. Derudover blev to betjente såret af skud.

Inden angrebet ved synagogen på Krystalgade natten til søndag gennemførte gerningsmanden et angreb på Krudttønden på Østerbro lørdag eftermiddag.

Her dræbte han den 55-årige civile person Finn Nørgaard, som opholdt sig uden for Krudttønden. Ved det angreb blev tre politifolk såret af skud.

Politiet bekræftede tirsdag, at den formodede gerningsmand er 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein. Han blev selv dræbt af politiet, da han affyrede skud mod betjente på Svanevej få timer efter angrebet på synagogen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip