Politiet er hårdt presset: Har ikke tid til at efterforske narkokriminalitet

Politiet bløder så meget økonomisk, at de helt har opgivet at efterforske narkokriminalitet uden for Odense. 

Det fortæller en erfaren efterforsker fra afdelingen for organiseret kriminalitet i Odense i den seneste udgave af politiets fagblad, Dansk Politi.

Læs også: 26-årig kvinde fra Danmark fundet død i Tyskland

Ifølge ham er der slet ikke ressourcer til, at Fyens Politi kan efterforske sager, fordi der konsekvent har været nedskæringer. 

- Vi kommer slet ikke ud på øen, siger han til fagbladet Dansk Politi og peger på, at afdelingen der efterforsker organiseret narkokriminalitet er blevet beskåret så meget, at den oprindelige stab på 21 er blevet skåret ned til 12. 

Læs også: Saudi Arabien sender imam, der skal inspirere danske muslimer

Og de 12 skal samtidig dække for andre afdelinger, når de mangler personel. Og det gør, at de unge er i langt større risiko for at ende i misbrug og kriminaltet end ellers. 

- Prisen på kokain og amfetamin er faldende. Det er til stede og til at få fat i den mindste flække, og det er særligt dét, der bekymrer, for vi er nødt til at opsøge miljøet for at gøre noget ved det.

- Min og mine kollegers oplevelse er, at det er meget lettere for unge at falde ind i miljøer med stoffer. Måske er det ligefrem uundgåeligt, fordi det er til stede i alle sammenhænge, hvor unge hænger ud og mødes, men usynligt i forhold til måltal, siger han til Dansk Politi. 

 

 

 

Dagens Gossip