Politiet evakuerer børnehaver i Lystrup efter bombefund

To børneinstitutioner med tilsammen over 100 børn og voksne måtte fredag sidst på formiddagen evakueres fra området omkring Hasselhaven i Lystrup ved Aarhus.

Det skete efter fundet af en ueksploderet krysantemumbombe under taget på et parcelhus på Hasselhaven, oplyser politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.

Børneinstitutionerne Hasselhaven med 65 vuggestue- og børnehavebørn og Blomsterhaven med omkring 50 børn og voksne må tilbringe dagen i Lystruphallen, mens bomberyddere fra EOD i Skive undersøger bombefundet.

Klokken 14.10 havde bomberydderne uskadeliggjort bomben.

- Nu snakker vi med Aarhus Kommune, om børnene når tilbage til deres institutioner, inden de skal hentes af deres forældre, siger Mogens Brøndum.

Fredag formiddag klokken 11.06 fik politiet anmeldelsen om den muligvis farlige bombe.

Fundet blev gjort af en tømrer, som en husejer på Hasselhaven havde tilkaldt, fordi der var hul i hans tag.

Da tømreren undersøgte taget for at udskifte nogle tagsten, opdagede han en 18 centimeter stor, ueksploderet krysantemumbombe ligge på rockwool-isoleringen på husets loft.

Håndværkeren tog et billede af bomben, som politiet straks sendte videre til forsvarets bomberyddere i Skive.

- Bomberydderne rådede til at lade bomben blive liggende, og de rykkede straks ud for at komme til Lystrup og fjerne den, siger Mogens Brøndum.

I mellemtiden evakuerede politiet de to børneinstitutioner, der ligger lige i nærheden af parcelhuset.

Da bomberydderne ankom til stedet ved 14-tiden, fik de krysantemumbomben anbragt i en bombebrønd, så den ikke længere udgør nogen fare, oplyser Mogens Brøndum.

/ritzau/

 

Dagens Gossip