Politiet evakuerer butikker i Aarhus efter bilbrand

Borgere i dele af det centrale Aarhus kan igen bevæge sig udenfor efter at have været indendørs på grund af sundhedsskadelig røg fra en brand. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Politiet opfordrede tidligere borgere i området ved Frederiksgade, Fiskergade, Fredensgade og Østergade til at søge indenfor og lukke døre og vinduer samt slukke for ventilationsanlæg.

Opfordringen kom, efter at der var opstået brand i en bil i Sallings parkeringshus i centrum af Aarhus.

Branden blev slukket efter omkring en halv time. Men der var stadig kraftig røgudvikling, og røgen kunne ifølge politiet være sundhedsskadelig ved indånding.

Røgen fra branden er nu stort set aftaget, og politiet opfordrer derfor ikke længere personer til at opholde sig indendørs.

To biler er udbrændt, og mellem fem og syv biler er blevet beskadiget. Derudover er der sket skade på noget af betonen i parkeringshuset

En bygningssagkyndig skal nu vurdere omfanget af skaderne, og parkeringshuset vil derfor stadig være lukket resten af dagen.

Har man parkeret sin bil i parkeringshuset, kan man henvende sig til politiet på stedet.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor branden opstod.

Anmeldelsen kom klokken 08.41. Alle butikker i Ferdinand Sallings Stræde blev evakueret. Der blev også spærret for al ind- og udkørsel til og fra Sallings parkeringshus fra Østergade og Fiskergade.

Ingen mennesker er kommet til skade ved branden. Men hvis man oplever ubehag efter at have indåndet røg, opfordrer politiet til, at man kontakter sin læge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip