Politiet får tre døgn til at efterforske Lalandia-mistanke

Anklagemyndigheden ville mandag have varetægtsfængslet en 18-årig mand fra Vestlolland, der mistænkes for at stå bag to bombetrusler i weekenden mod feriecentret Lalandia på Lolland.

Den unge mand er sigtet efter straffelovens paragraf om trusler.

Han nægtede sig skyldig, da han mandag eftermiddag var i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster, og dommeren ville kun gå med til at opretholde anholdelsen af ham i tre gange 24 timer.

Derfor har politiet nu tre dage til at forsøge at forstærke mistanken mod den unge mand, inden der kan gøres et nyt forsøg på at få ham varetægtsfængslet.

- Vi skal lave nogle yderligere undersøgelser, og det vil vi nu bruge de næste par dage på, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Ritzau.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre. Derfor er der ikke oplysninger om, hvad det er, der har fået politiet til at rette søgelyset mod den 18-årige, og hvad hans motiv menes at være.

Den første bombetrussel indløb fredag, da en person afleverede et brev i en mellemgang mellem feriecentrets reception og restaurant. I brevet stod, at en bombe ville sprænge det hele i luften.

Truslen fik politiet til at evakuere selve feriecentret, så gæsterne måtte opholde sig i deres hytter, mens stedet blev undersøgt, og politiet kunne afblæse alarmen.

Lørdag eftermiddag indløb imidlertid en ny bombetrussel, så stedet igen blev evakueret og undersøgt. Igen viste bombetruslen sig at være falsk alarm.

Politiets efterforskere har blandt andet interesseret sig for, om feriecentrets videoovervågning kan have billeder af den person, der afleverede de skriftlige trusler.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip