Politiet fandt knivstukket og blødende mor og lille dreng: 42-årig far nægter sig skyldig i drabsforsøg

En 42-årig mand nægter sig skyldig i drabsforsøg på sin etårige søn og drengens mor. De blev overfaldet med knivstik på Tornsangervej i København 11. august i fjor.

Nægtelsen er faldet ved Retten på Frederiksberg, hvor den 42-årige er tiltalt i sagen.

- Han nægter sig skyldig. Det skal forstås på den måde, at han ikke er i stand til at redegøre for hændelsesforløbet, men det er ingen benægtelse af, at der er sket det, der er nævnt i anklageskriftet, siger Knud Meden, forsvarsadvokat for den 42-årige.

Begge ofre var i livsfare efter overfaldet, og begge lider i dag af varige mén efter overfaldet, blandt andet i form af lammelser. Kvinden, der sidder i kørestol, opholder sig mandag formiddag i retsbygningen. Hun skal senere på dagen afgive forklaring i sagen.

Det var en mandag eftermiddag i sensommeren sidste år, at politiet blev tilkaldt til Tornsangervej i Københavns Nordvestkvarter.

- Den første patrulje på stedet så en kvinde og et barn, der begge blødte fra kroppen, fortæller Sidsel Klixbüll, der er Københavns Politis anklager i sagen.

Drengen og kvinden var begge såret af adskillige knivstik, og de blev omgående kørt på hospitalet med ambulance.

Vidner på gerningsstedet havde umiddelbart efter overfaldet overmandet gerningsmanden, som blev anholdt, da politiet ankom til stedet, og efterfølgende blev han varetægtsfængslet.

Den tiltalte sidder mandag i retten konstant foroverbøjet med hovedet helt nede ved bordkanten. Han er lille og iført en iøjnefaldende rød bluse, der lyser op blandt dommernes sorte kapper og fængselsbetjentenes lyseblå skjorter.

Manden sidder mellem sin forsvarer, Knud Meden, og den kvindelige tolk, der oversætter for manden. Den 42-årige mand stammer fra Somalia.

Manden er tidligere straffet, blandt andet for røveri. I den forbindelse blev han udvist af Danmark, men udvisningen var sat i bero på gerningstidspunktet, hvor manden opholdt sig i Danmark på såkaldt tålt ophold.

/ritzau/

.

Dagens Gossip