Politiet finder dna på anonymt brev i skattesagen

Tekniske undersøgelser af et anonymt brev, som blev sendt til Skattesagskommissionen, har vist, at brevet indeholder brugbare dna-spor, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Skattesagskommissionen forsøger at komme til bunds i, om der skete politisk indblanding i Skats behandling af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes mands skatteforhold.

Desuden undersøger kommissionen, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om sagen midt i en valgkamp.

Kommissionen var tæt på at være færdig, da den i september modtog et anonymt brev. Brevskriveren påstod, at ledende Venstre-folk havde været meget tættere på skattesagen, end det var kommet frem.

Det fik Skattekommissionen til at holde en pause, mens politiet skulle forsøge at finde frem til brevskriveren. Det lykkedes dog ikke umiddelbart, men nu har man altså fundet dna på brevet.

Dna-materialet sad, hvor kuverten lukkes med lim, og politiet mener derfor, at det må komme fra personer, der har været i kontakt med brevet, før det blev lukket, eller efter det blev åbnet.

Sporet er dog ikke entydigt, da der er tale om en såkaldt blandingsprofil med dna fra flere personer. Mindst én af dem er en mand.

- Vi har naturligvis tjekket i vores register, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, der er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi i pressemeddelelsen.

Fordi resultatet af dna-analysen har vist sig at indeholde tydelige profiler, giver det nu mening at bede om dna fra personer, som politiet ved har håndteret det anonyme brev.

- Vi har anmodet de medarbejdere i Skattesagskommisionen, der har håndteret brevet, om at afgive en dna-prøve til sammenligning. Hvis det viser sig, at der er et eller flere match, kan dna-sporet dermed ende blindt, forklarer Jens Møller.

- Hvis der ikke er et match, så gemmer vi dna-analysen. Måske får vi en gang i fremtiden et match, hvis én af de personer, der har afsat dna på kuvertlukket, havner i registret.

Et hår, der blev fundet på brevet, viste sig i øvrigt at stamme fra en kat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip