Politiet finder død mand i nedbrændt villa i Brøndby

Under de tekniske undersøgelser af en eksplosionsagtig brand, der søndag jævnede en villa på Sognevej i Brøndby med jorden, har politiet mandag fundet en død mand.

Det oplyser vicepolitiinspektør Charlotte Skovby, Københavns Vestegns Politi. Politiet efterforsker sagen som et mistænkeligt dødsfald.

- Der er ikke tale om en af husets beboere. De savner ikke nogen, og de vidste ikke, at der var nogen i huset, siger Charlotte Skovby til Ritzau.

I forbindelse med branden efterlyser politiet en mand i 20'erne, der er set løbe fra området omkring villaen på brandtidspunktet tidligt søndag morgen.

Manden kan have noget med branden at gøre, eller måske er han bare et vidne, som har set noget.

- Vi vil gerne i kontakt med ham - måske er han blot et vidne, siger Charlotte Skovby.

Politiet hører også gerne fra andre vidner, der har set noget i området omkring villaen på brandtidspunktet.

Husets beboere var ikke hjemme, da branden brød ud. Politiet oplyste søndag, at de var på besøg et andet sted sammen med deres hund.

Den døde er endnu ikke identificeret. Han vil blive obduceret tirsdag.

- Vi arbejder på at identificere den afdøde og finde ud af, hvad han lavede i huset. Samtidig søger vi at klarlægge årsagen til brandens opståen, siger Charlotte Skovby.

Alarmen om den voldsomme brand kom søndag morgen klokken 01.50, og da brandvæsnet ankom, var villaen allerede omspændt af flammer.

Branden var så voldsom, at man en overgang overvejede at evakuere naboerne, men det lykkedes at begrænse ilden til villaen, som det ikke lykkedes at redde.

Politiet afviste søndag, at branden var påsat, og der er da heller ikke fundet henkastede benzindunke i området.

Imidlertid har vidner set en mand løbe fra huset på Sognevej, mens huset brændte, og det er ham, som politiet nu efterlyser.

Han er set løbe fra Sognevej og videre ad Brøndbyvestervej. Der er tale om en mand på 20-25 år. Han er omkring 180 centimeter høj, spinkelt bygget og med mørkt tøj på.

Fordi sagen efterforskes som et mistænkeligt dødsfald, ønsker politiet ikke at frigive flere detaljer på nuværende tidspunkt.

Folk med oplysninger om sagen kan henvende sig til Københavns Vestegns Politi på telefon 43 86 14 48.

/ritzau/

 

Dagens Gossip