Politiet finder en pistol efter biljagt på Nørrebro

To teenagere og en mand på 21 år er blevet anholdt fredag aften, efter at politiet har fundet en pistol i den bil, som de tre sad i.

Anholdelserne skete på Hothers Plads på ydre Nørrebro i København tæt på Nørrebro Station kort før klokken 22, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

- På patrulje er der et køretøj, som påkalder sig opmærksomhed. Patruljen vil derfor gerne tale med føreren af bilen, men dem i bilen er ikke særlig interesseret i at tale med os. Derfor sker der en eftersættelse, siger central efterforskningsleder Gunnar Nørager.

- Bilen stopper, og nogle af personerne i bilen løber, mens andre bliver. Da politiet undersøger bilen, finder man en pistol, fortæller han.

De anholdte er 15, 18 og 21 år. Klaus Pedersen, der er vagthavende anklager i Københavns dommervagt, oplyser til Ritzau, at de øvrige anholdte - altså de to yngste - er piger.

- De sad på bagsædet af bilen, og den ene var i besiddelse af pistolen. Hun har fortalt, at hun havde fået den, kort inden de blev stoppet, men hun vil ikke fortælle, hvem der har givet den til hende, fortæller senioranklager Klaus Pedersen.

Senioranklageren vil senere lørdag fremstille de tre i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. De anholdte er sigtet efter straffelovens paragraf 192 a om overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder.

En sådan overtrædelse giver i udgangspunktet - når det drejer sig om besiddelse af en skarpladt pistol - et års fængsel.

Ud over de tre anholdt leder politiet nu efter en fjerde person, som formåede at løbe væk fra stedet, da bilen blev stoppet af politiet.

- Nu skal vi have klarhed over sagen og afhøre de anholdte. Jeg kan bekræfte, at vi kigger på, om det kan have banderelationer, men det står ikke klart på nuværende tidspunkt, siger Gunnar Nørager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip