Politiet finder fire forsvundne indere i Vanløse

Fire af de 11 indiske håndboldspillere, der lørdag forsvandt fra et stævne i Dronninglund, er nu i Københavns Politis varetægt.

- Jeg kan bekræfte, at fire af de 11 indere er i vores varetægt. Det er sket for forholdsvis kort tid siden, og indtil videre har de haft svært ved at redegøre for deres færden og ophold, siger Lars Westerweel, der er vagtchef hos Københavns Politi, til Ritzau.

Nordjyllands Politi, der fik anmeldelsen om de 11 forsvundne indere lørdag hen under aften, skriver på twitter, at alle indere er "lokaliseret til et Sikh Tempel i Vanløse".

Men det er endnu ikke lykkedes for politiet at pågribe de resterende syv indere.

- Da de fire indere blev pågrebet, stak de syv andre indere af, og dem leder vi nu efter. Vi har sat en eftersøgning i gang ude i området, siger Lars Westerweel.

Vagtchefen oplyser, at de fire indere blev opsporet på Jyllingevej i Vanløse, men han vil ikke ind på de nærmere omstændigheder. Han kan heller ikke oplyse noget om, hvor gamle de fire indere er.

De 11 indere, der lørdag forsvandt under det internationale håndboldstævne Dronninglund Cup i Dronninglund i Nordjylland er mellem 12 og 20 år. Politiet i Nordjylland er i besiddelse af drengenes ejendele og pas.

De fire indere skal nu afhøres af politiet.

- Deres engelske sprog er ikke udbredt godt, og vi må se, om der bliver brug for en tolk, siger Lars Westerweel.

Fra mandag deltog de 11 indere sammen med blandt andet fem voksne, heraf en håndboldleder, i det internationale håndboldstævne Dronninglund Cup i Dronninglund i Nordjylland.

De blev set sidst lørdag før frokost, og da de ikke var dukket op til aften, henvendte håndboldlederne sig til politiet.

Lørdag aften skulle truppen have rejst samlet med toget fra Aalborg til København, for at rejse videre med fly fra Kastrup til Indien. Men truppen er rejst uden de 11 indere - hvoraf de fire altså nu er pågrebet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip