Politiet finder flere vognlæs tyvekoster i Nordsjælland

I en større politiaktion mod organiseret indbrud og hæleri har Nordsjællands Politi onsdag anholdt to mænd på 30 og 32 år.

Flere adresser og lagre i politikredsen er blevet ransaget, og politiet har beslaglagt et stort antal genstande - hovedsageligt møbler - der formentlig er tyvekoster fra indbrud.

Fundet af mulige tyvekoster var så stort, at politiet måtte rekvirere flere flyttevogne til at transportere dem væk, hedder det i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi.

I den kommende tid vil politiet registrere og dokumentere de mange genstande, og når det arbejde er overstået, vil man forsøge at finde frem til ejerne af dem. Politiet beder dog om, at ofre for indbrud i første omgang ikke henvender sig for at høre, om deres ejendele er fundet.

- Hvis vi får problemer med at finde ejerne til nogle af genstandene, lægger vi billeder af tingene ud på vores hjemmeside og vores Facebook-side, siger politiinspektør Morten Kaare Pedersen i pressemeddelelsen.

Den 30-årige mand, der er anholdt i sagen, er kendt for tidligere at have begået indbrud, mens den 32-årige ikke i forvejen er kendt for lignende kriminalitet.

Politiet venter, at flere personer vil blive anholdt, efterhånden som efterforskningen skrider frem.

- Den store mængde af potentielle tyvekoster vidner om, at der formentlig er tale om organiseret kriminalitet.

- Det er vores formodning, at de anholdte står bag et stort antal indbrud her i Nordsjælland, og jeg er derfor stærkt tilfreds med, at vi nu får sat en stopper for deres gøren og laden, udtaler Morten Kaare Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip