Politiet finder jointfabrik på Amager

Politiets særlige enhed, der er rettet mod hashhandlen i Pusher Street på Christiania, fik fredag varetægtsfængslet en 38-årig mand, der er sigtet for at stå bag en jointfabrik på Amager i København.

Manden er fængslet i 11 dage, oplyser politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Københavns Politi.

Den 38-årige blev anholdt torsdag, da politiet slog til mod jointfabrikken, hvor der blev fundet hash og andet, der skønnes at kunne indbringe knap en halv million kroner, hvis det blev solgt på Christiania.

Ved ransagningen hos manden fandt politiet blandt andet mere end fire kilo hash, over et kilo skunk og 2463 færdigrullede joints.

- Desuden kunne vi se, at der lå en liste over, at han skulle fremstille joints med 1,2 gram hash og andre med 1,6 gram hash. Det er ret stærkt, og det viser, at kunderne vil have mere og mere hash i, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Aktionen mod jointfabrikken fandt sted to dage efter, at politiet i forbindelse med ransagninger i området Syddyssen på Christiania sigtede fire mænd og en kvinde for at opbevare hash, som politiet mener skulle sælges i Pusher Streets hashboder.

På en adresse fandt politiet omkring et kilo hash og 81.500 kroner, mens betjentene et andet sted fandt 2,5 kilo hash.

De fem er sigtet for hashhandel, men grundlaget for en varetægtsfængsling er ikke til stede, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Fredag slog politiet igen til på Christiania og anholdt to såkaldte løbere fra hashboderne. Der er tale om to mænd på 29 og 24 år, der havde forskellige "produkter" fra hashboderne på sig og 16.800 kroner.

Under besøget i Christiania blev der kastet sten mod politiet.

- Der blev kastet 10 sten mod betjente i civil og i uniform. Politiet ser med stor alvor på hashpushernes vold og håber, at de gode kræfter på Christiania vil hjælpe med at nedbringe den, siger Steffen Thaaning Steffensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip