Politiet forlænger øget beredskab frem til september

Rigspolitiet forlænger assistancen til Københavns Politi frem til september i forlængelse af skudangrebene 14. og 15 februar.

Det oplyser lederen af Rigspolitiets koordinerende stab, Benny Øchkenholt, til Ritzau.

- Vi har lavet en logistisk øvelse med at forlænge diverse assistancer og forbedrede opgaveløsninger, og det har vi gjort hen over sommeren, hvor der kommer en ferieperiode, vi skal tage hensyn til, forklarer han.

Det er dog på ingen måde sikkert, at det forhøjede beredskab fastholdes helt frem til september. Det genovervejes løbende, blandt andet på baggrund af trusselsvurderingerne fra Politiets Efterretningstjeneste.

- Får jeg at vide i eftermiddag, at nu er truslen faldet tydeligt, så vil jeg straks begynde at justere på den afgivelse og støtte, der er forskellige steder, siger Benny Øchkenholt.

Han forklarer, at den langvarige forlængelse blandt andet er et hensyn til de ansatte.

- Vi har en ret lang planlægningshorisont for vores medarbejdere på seks til syv uger. Der er en masse restferie, der bliver afviklet i øjeblikket, ligesom så mange andre steder, og inden vi ser os om, står vi i sommerferieperioden, påpeger han.

Som en del af det forhøjede beredskab får Københavns Politi assistance fra landets øvrige politikredse, og det har skabt politisk bekymring for, om den forhøjede indsats svækker kvaliteten af politiets arbejder i resten af landet.

Men det ansvar ligger hos de enkelte kredse, understreger Benny Øchkenholt.

- Vores opgave er at allokere ressourcerne så ligeligt og retfærdigt som muligt under en lang række hensyn. Hver politikreds skal kunne afgive et bestemt antal hoveder til andre politikredse, og det er det, jeg forholder mig til.

- Hvordan de så organiserer sig og prioriterer, er politikredsenes opgave. Det er ikke noget, vi blander vi os i, fastslår han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip