Politiet holder ekstra godt øje med dig i næste uge

Som altid er det en god ide at tøve en kende, inden man som bilist prøver at liste en brandert eller rus hjem, men særlig i den kommende uge kan det koste dig dyrt.

Fra i morgen og en uge frem er landets færdselsbetjente på mærkerne i en landsdækkende målrettet spiritus- og narkotikakontrol.    

LÆS OGSÅ: Her er tegnene på, at du er ved at blive som din far

- Sommerperioden er den tid på året, hvor de fleste spritulykker sker. De lyse varme aftener indbyder til socialt samvær, fester og hygge med god mad og drikke. Så derfor fortsætter vi vores indsats mod
spirituskørsel og narko, siger lederen af Rigspolitiets nationale færdselscenter, Frank Mathiesen i en pressemedelelse fra Rigspolitiet.

Grunden til at politiet fortæller om kontrollen på forhånd skyldes, at politiet gerne vil give folk chancen for at lade bilen stå, hvis man er påvirket.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Næste uges sommeraktion er koordineret med Rådet for Sikker Trafiks kampagne "Hvem kører hjem?", som har Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med Trygfonden, kommunerne i Danmark og politiet i ryggen.

I sidste uge fangede politiet i en tilsvarende kontrol 67 spritbilister og 18, der var påvirkede af narko eller medicin, meddeler Rigspolitiet.  

 

Dagens Gossip