Politiet hylder Ahmed: Sprang til da skrigende kvinde bad om hjælp

I Malmø hedder dagens mand i skysovs Ahmed Al-Grety.

Den 22-årige svensker var ude at gå en tur i bydelen Kirseberg, da han hørte et kvindeskrig.

Skriget om hjælp kom fra en handicappet kvinde, der netop var blev udsat for et røveri.

De andre mennesker på gaden lod som ingenting, men Ahmed Al-Grety var straks oppe på dupperne – han løb efter tyvene, mens han ringede til politiet.

Kvinden var blev skubbet i jorden af to kvindelige røvere, der efterfølgende tog benene på nakken.

De havde stjålet en bæltetaske, men havde nu også den unge mand i hælene.

Læs også: 7-Eleven-medarbejderen Emil: Den kunde, jeg havde i nat, er en Messias

- Alt gik meget hurtigt. Jeg vendte mig om og så to kvinder løbe væk fra stedet. Jeg forstod med det samme, at det var dem, der stod bag røveriet, så jeg løb efter, siger Ahmed Al-Grety til Aftonbladet.

Synet af den unge og lynhurtige svensker fik de langfingerede kvinder til at panikke – de smed bæltetasken i en skraldespand.

Der var god fart i fødderne på Ahmed Al-Grety, der tog en genvej og fangede kvinderne ved et hegn. Han holdt fast i dem, indtil ordensmagten kom.

-Da vi ankom, havde Ahmed fanget kvinderne op mod hegnet, og de havde ingen chance for at undslippe, siger politiofficer Andy Roberts, der var første mand på stedet.

I samme ombæring roser politimanden den hurtige og handlekraftige mand.

- Han er i sandhed dagens helt. At gribe ind, som Ahmed gjorde, især når en handicappet person er offer for kriminalitet, er sådan man bør handle, siger Andy Roberts.

Ahmed Al-Grety mener, at han gjorde det eneste naturlige i situationen.

- Min holdning er, at vi skal passe på og hjælpe hinanden, når vi ser ting som dette, siger Ahmed Al-Grety og fortsætter:

- Det var mange andre mennesker, men de foretog sig intet – også selvom de så, hvad der ske. Det er for dårligt. Denne kvinde var helt forsvarsløs, lyder den moralske opsang fra Ahmed Al-Grety.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip