Politiet i Berlin slår til mod formodede jihadister

Politiet i Berlin siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at det tidligt tirsdag har gennemført otte razziaer i storbyen mod personer, der formodes at have opildnet muslimer til at tage til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat.

Razziaerne var blandt andet rettet mod en 51-årig marokkaner, som skal have rekrutteret jihadister til den militante, radikale bevægelse.

En 19-årig makedoner, som menes at være i Syrien, er også under mistanke for at have deltaget i rekrutteringen af militsmedlemmer til Islamisk Stat.

- En af politiets razziaer skete i en forening, som har lokaler op til en moské i Berlins centrale Tempelhof-Schöneberg distrikt, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det tyske efterretningsvæsen anslår, at over 600 tyskere har sluttet sig til jihadistgrupper i Syrien og Irak.

Politiet siger, at det ikke har set tegn på, at de personer, som har været mål for politiaktionen, skulle have haft planer om angreb i Tyskland.

Razziaerne har heller ingen forbindelse med en sag i Berlin i sidste uge, hvor en islamist blev skudt og dræbt efter at have knivstukket en kvindelig politibetjent i halsen.

Manden havde inden angrebet på den kvindelige betjent truet forbipasserende med en kniv på gaden i Spandau-kvarteret. Da politiet ankom til stedet, angreb manden dem med sin kniv, netop som de trådte ud af deres patruljevogn. Derpå trak en af betjentene sit våben og skød ham.

Den kvindelige betjent blev alvorligt såret af knivstikket og blev samtidig ved et uheld ramt af en kugle fra en af sine kollegers pistoler.

Gerningsmanden var en 41-årig iraker, som tidligere var blevet dømt for at være medlem af en terrororganisation.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip