Politiet i Göteborg vil varetægtsfængsle dansker

Politiet i den svenske by Göteborg mener at have så stærke beviser mod tre mænd, at der er grund til at forsøge at få dem varetægtsfængslet.

En af mændene, som politiet har anholdt for våbenbesiddelse, er en 27-årig dansker, som tidligere er dømt for narkosmugling, skriver den svenske avis Expressen.

Overfor Ritzau afviser politiet i Göteborg at røbe mandens nationalitet, men bekræfter, at tre mænd skal stilles for en dommer. Det vil ske ved et grundlovsforhør søndag.

Ifølge Expressen er den danske mand bosat i Göteborg.

Sammen med to andre mænd på 18 og 20 år blev han anholdt sent torsdag aften på mistanke om overtrædelse af våbenloven.

Anholdelsen fandt sted mindre end et døgn efter, at bevæbnede mænd trådte ind på en restaurant på Vårväderstorget i Göteborg og affyrede adskillige skud med Kalasjnikov-geværer.

To blev dræbt og mindst otte andre ramt af kugler.

Svensk politi arbejder søndag eftermiddag fortsat på at klarlægge, om de tre anholdte har forbindelse til skyderiet.

Den 27-årige dansker er ifølge Expressen i forvejen sigtet for overtrædelse af knivloven, og i 2011 blev den anholdte dansker idømt to og et halvt års fængsel i Sverige for narkosmugling.

I den gamle narkosag var der i øvrigt en forbindelse til Vårväderstorget, skriver Expressen, fordi en stor del af stofferne blev transporteret hertil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip